Point6 Wandelsokken

Point6 wandelsokken, KICK-ASS, BAD-ASS!

Point6 wandelsokken

De naam van dit Amerikaanse sokkenmerk Point6 is een verwijzing naar de optimale lichaamstemperatuur. In Fahrenheit is dit 98,6 graden. (37ºC). De vezels van merinowol hebben een zeer groot vochtregulerend vermogen. De buitenkant van de vezels waar deze wandelsokken van zijn gemaakt, zijn waterafstotend en de binnenkant is vochtabsorberend. De isolerende werking van van de wol wordt versterkt doordat wol 27% van het eigen gewicht aan vocht kan opnemen.

Point6 SokkenJe voeten en sokken blijven droog door de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van merino wol. Transpiratievocht wordt direct van het lichaam opgenomen zodat dit kan worden afgevoerd naar de buitenlucht. In tegenstelling tot synthetische materialen is merinowol in staat om waterdamp direct af te voeren. Het transpiratievocht hoeft niet eerst te condenseren. Hierdoor voelt het niet klam en vochtig aan op de huid.

Nog een voordeel is dat bacteriën moeilijk vat krijgen op de merinovezels. Hierdoor blijven je sokken langer fris. Zelfs als je ze meerdere dagen achtereen zou moeten dragen.

KICK-ASS, BAD-ASS

Traditioneel gesponnen wol pilt en beschadigt snel doordat losse eindjes van de wolvezels uit het garen steken. Compact gesponnen wol heeft een veel gladder oppervlak. Hierdoor wordt pillen vorkomen en is het garen duurzamer en 25% sterker. Point6 maakt uitsluitend gebruik van deze compact gesponnen garens voor de sokken.

Point6 SokkenDe sokken van Point6 hebben een anatomische pasvorm. Samen met de diepe hielkuip bieden de sokken het hoogste draagcomfort en blijven ze beter om je voeten zitten. Door de enkelbrace en cross stretch zakken de sokken niet af. (De sokken zitten niet te strak waardoor de bloedsomloop niet wordt belemmerd.) Extra demping in de sokken op de meest drukgevoelige plekken en een naadloze teenbox voorkomt irritatie. De ventilatiepanelen zorgen voor voldoende luchtcirculatie. Point6 sokken zijn kick-ass, bad-ass, zoals ze zelf zeggen.

De collectie is onderverdeeld in een aantal verschillende categorieën:
Outdoor, Active Life, Cycling, Running, Wintersport, Boots en Compression.

Eindelijk een sokkenmerk met frisse kleuren en leuke patronen zoals streepjes of andere figuren. Natuurlijk heeft elke collectie ook want minder uitbundige varianten.