Geplaatst op Geef een reactie

En zo maak je Kick Ass, Bad Ass wandelsokken!

Point6 was het eerste bedrijf dat gebruik maakte van compact gesponnen merinowol garen. Bij traditioneel gesponnen garen steken de losse eindjes van de vezels uit het garen. Dit rafelige oppervlak zorgt ervoor dat de wol gaat pillen en beschadigd raakt. Compact gesponnen wol heeft een gladder oppervlak waardoor pillen wordt voorkomen en het garen 25% sterker en duurzamer is.

Om het hoogste draagcomfort te kunnen bieden, hebben de sokken van Point6 een anatomische pasvorm en een diepe hielkuip waardoor ze beter om de voet blijven zitten. Een enkelbrace en cross stretch zorgen ervoor dat de sok niet kan afzakken, overigens zonder de bloedcirculatie te hinderen. Op de meest drukgevoelige plekken zit extra demping, een naadloze en gladde teenbox voorkomt iedere vorm van irritatie en ventilatiepanelen bevorderen de luchtcirculatie. Het resultaat is een kick-ass, bas ass sock zoals de makers van Point6 hun sokken graag plachten te noemen.

De Point6 collectie wordt onderverdeeld in negen categorieën: Outdoor, Active Life, Cycling, Running, Ski, Snowboard, Boot, Kids en Compression. Opvallend is het frisse kleurgebruik en de uitbundige patronen, hoewel de collecties ook zeker meer ingetogen modellen bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *